Actueel

Actueel

17de editie GeoWeek 2023

Komende maandag 8 mei start de GeoWeek! Een ontzettend leuk initiatief vanuit de KNAG, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap, om leerlingen van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met het geo-werkveld.

De leerlingen gaan op zogenaamde expeditie; waar ze door ‘zelf doen’ op een leuke manier kennis maken met de praktische kant van het vak aardrijkskunde.

Zo neemt Koert (docent bij Fervent) leerlingen van groep 8 van een basisschool in Leeuwarden mee op een expeditie genaamd ‘Meten is Weten’.

Koert: “Ik laat de leerlingen kennis maken met het doen van verschillende metingen. Samen gaan we buiten aan de slag met een meetband, waterpas, GPS en Total Station om objecten en afstanden te meten. Vervolgens bespreken we samen de gevonden meetresultaten. Op deze manier hoop ik een mooie verbinding te kunnen laten zien tussen het vak aardrijkskunde en het fascinerende geo-werkveld.”

Start nieuwe lichting trainees

Maandag 17 april gaat een nieuwe lichting trainees beginnen met de introductieweek van het Traineeship Medewerker Geo, Data & Design.

De eerste week is altijd een klassikale week op onze leslocatie in Leek. Hier maken de trainees niet alleen kennis met elkaar, maar krijgen ze ook een inleiding in de geo-branche en de verschillende werkzaamheden die je als geo-medewerker uitvoert.

Zo leren ze onder andere de informatiesystemen en diverse apparatuur kennen, waarmee in de geo-branche wordt gewerkt.

Ontdek meer over dit Traineeship

HAS Geo Experience 2023

Donderdag 9 maart organiseert HAS green academy de HAS Geo Experience 2023. Het evenement waar studenten en het werkveld elkaar ontmoeten.

Studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science geven je inzicht in de actuele geo-projecten en er is een officiële kick-off van het Digital Innovation Lab.

Ook Geo2Meet is deze dag aanwezig om je alles te vertellen over de wereld van de geo. En welke mogelijkheden er zijn om je binnen deze wereld op te leiden.

Aanmelden voor HAS Geo Experience