DE KRACHT VAN GEO-INFORMATIE

De vraag naar medewerkers voor de geo-sector is de afgelopen jaren enorm toegenomen. En zal de komende jaren alleen maar blijven stijgen. Dit komt door alle uitdagingen waarmee ons land te maken heeft. Er moet meer en beter rekening worden gehouden met het milieu en het klimaat. Onze natuur moet hersteld worden, de kwaliteit van het water verbeterd, de uitstoot van broeikassen verminderd. Zodat we de aarde niet uitputten en toekomstige generaties er ook nog plezier van hebben. Bovendien kampt Nederland met een enorm tekort aan woningen en is ons verouderde wegen- en waternetwerk aan vervanging toe.

Nederland is een van de meest 'bemeten' landen ter wereld. Om een oplossing te kunnen bieden voor al deze uitdagingen, is informatie nodig. Deze informatie moet eerst worden verzameld. Daarna moet van al die verzamelde informatie bruikbare informatie worden gemaakt. Deze bruikbare informatie moet altijd actueel, nauwkeurig, compleet en daardoor betrouwbaar blijven. Hier zorgt een geo-expert voor.

WAT IS GEO-INFORMATIE EIGENLIJK?

'Geo' is een afkorting van het woord 'geografisch', oftewel ‘ruimtelijk'.

Geo-informatie (of: geo-data) is informatie die verwijst naar een locatie, een plek op onze aardbol. En als je informatie over die plek hebt, kun je er wat mee. Neem een probleem als milieuvervuiling.

Als je hiervoor een oplossing wilt bedenken, moet je eerst weten wáár vervuiling plaatsvindt. We leven met steeds meer mensen op hetzelfde stukje grond. Het wordt daarom steeds belangrijker om op een goede manier met onze ruimte om te gaan. En wat en hoe je iets plaatst in die ruimte.

Om hier achter te komen, heb je informatie nodig: geo-informatie. Geo kan iets concreets zijn, zoals een huis, kantoor, bos of rivier. Maar het kan ook gaan om iets dat je niet kunt ‘aanraken', zoals een postcode of een gemeente. Of om bewegende voorwerpen, zoals de routes van taxi's in de zorgsector.
WAT DOET EEN GEO-EXPERT PRECIES?

Een geo-expert verzamelt, verwerkt en/of analyseert deze informatie voor heel veel verschillende soorten bedrijven en organisaties. Zoals organisaties in de weg- en waterbouw, woningbouw, de zorg, sociale organisaties en ga zo maar door. Het gaat bijvoorbeeld om het nauwkeurig maatvoeren van nieuwe gebouwen, bruggen en wegen. Of om het inspecteren van installaties, wegen, watergangen en kabels en leidingen.

HOE WORD JE EEN GEO-EXPERT?

Heb je ruimtelijk inzicht en werk je graag nauwkeurig? Dan heb je de eerste slag al te pakken. Vervolgens breng je samen met GEO2MEET jouw toekomst in kaart. Of je nu schoolverlater, herintreder óf gewoon toe bent een nieuwe uitdaging: GEO2MEET is jouw ingang naar een uitdagende loopbaan in de geo-sector.

INTERESSE?
Neem vandaag nog contact met ons op.

STAPPENPLAN: HOE WORD JE EEN GEO-EXPERT

1
OPLEIDING
Begin met een praktijkopleiding bestaande uit 15 modules. Het betreft een leer-werk traject met de duur van minimaal een jaar.
2
PERSOONLIJKE BEGELEIDING
Een toegewijde coach van GEO2MEET begeleidt je door het hele traject.
3
PRAKTIJKGERICHT LEREN
Onze ervaren docenten helpen je om je technologische kennis toe te passen in de wereld van geo-informatie, vergelijkbaar vergelijkbaar met het inwinnen van informatie als het bouwen van virtuele werelden in games.
4
NETWERKEN
Sluit je aan bij ons landelijk netwerk van professionals die jouw passie voor technologie en innovatie delen.

HET LAATSTE NIEUWS

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de geo-sector. Ontdek onze recente projecten, innovaties en inzichten die de wereld van geotechnologie vormgeven.

Medewerker GEO, Data & Design.
Trainees Ikar en Gijs
NIEUWS
GEO2MEET SLUIT ZICH AAN BIJ OSSH: "SC HEERENVEEN VERBINDT MENSEN"
Medewerker GEO, Data & Design.
Majd van start bij de Provincie Zuid-Holland

ONZE LEERBEDRIJVEN

Lycens
Provincie Groningen
UWV
Gasuni-1
SBB-1
RPS
SC Heerenveen
Gemeente Leeuwarden
Het Noorden Werkt Door
gemeente Tynaarlo
Gemeente Noard East Fryslan
Dordrecht
Kragten
Provincie Zuid Holland
GEOMAAT
L2 Maatvoering
GIN
Kansrijkberoep
Leerwerkloket
Stichting Geo Innovatie
Drechtsteden
Fryslan Werkt
Gemeente Midden Drenthe

BRENG JOUW TOEKOMST IN KAART MET GEO2MEET

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GEO2MEET voor u kan betekenen.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
 
GEO2MEET B.V.
Hoge Traan 22-F
9351 VV Leek